UNESCO’nun gastronomi alanındaki Şehirler Ağı’nda yer alan Hatay’ın yöresel lezzetleri Antakya EXPO alanında yer alan Gastronomi Evi’nde yer alan restoranda yaşatılıyor. Bölgesel lezzetlerin yaşatıldığı restoranda mevsime göre de yemekler tercih ediliyor. Hasat edilemeye başlanan kayısı ve gerdanın birleşmesiyle ortaya çıkan eşsiz lezzet Kayısılı Gerdan da Gastronomi Evi’ndeki lezzetler arasında yer alıyor. Osmanlı döneminde padişah sofralarında tercih edilen damak çatlatan lezzetin püf noktasıysa yaklaşık 3 saate yakın süre pişirilerek servis ediliyor olması.
Kurban Bayramı’nda taze etle yapılabilecek olan eşsiz lezzet Kayısılı Gerdan hakkında bilgi veren Arslan, “Bu gün şefimiz sizlere Osmanlı mutfağının padişah yemeği olan kayısılı gerdanı yapacak. Kurban Bayramı’nda misafir sofralarına eşlik edecek bu lezzetli size sunmak adına bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Aslında bu yemeğin Osmanlı Sarayında padişah yemeği olarak anılmasının sebebi de padişahların uzun ve görkemli sofralarına eşlik eden yemek unsuru taşımasıdır. Püf noktası da tam mevsiminde kayısı ile gerdanın birleşmesi ve mühürleme işlemi de dahil 3 saate yakın pişmesidir” ifadelerini kullandı.